Itä-Hämeen Matkailuyhdistys oli mukana Tampereen kotimaan matkamessuilla 22.-24.4. Heinolan kaupungin osastolla. Kesäteatterin tämän kesän komedian Flirttikurssi 55+ ohjaaja Sari Siikander ja IHMY:n puheenjohtaja Jari Niemi houkuttelivat väkeä osastolle myös näyttelijä Ilmari Saarelaisen kuvaa hyödyntäen.

___________________________________________________________________________________________________

MESSUMATKA TAMPEREELLE

Nyt varaamaan paikat Itä-Hämeen matkailuyhdistyksen matkalle Tampereelle 23.4.2022🤩
Koe neljä messua samalla lipulla!
*Kotimaan matkailu * Piha ja koti * Suuri Snadi * Perhomessut
Tässä tapahtumassa vapaa-aika on se pääjuttu! Mukavaa ja mielenkiintoista nähtävää messuhalli täynnä 🌞
👉Matkareitti: Sysmä-Hartola-Heinola-Lahti- Tampere
👉Liput 40€/hlö sis. matkan ja messulipun ( 38€ jäsenhinta )

https://shop.heinolatravel.fi/fi_FI/ajankohtaista/virittaydy-vapaalle-messumatka-tampereelle-23-4

——————————————————————————————————————

Pandemia tilanteesta johtuen Itä-Hämeen  Matkailuyhdistys ry:n vuosikokousaika siirretty keskiviikkoon  27.4.2022 klo 18.  Paikkana on  ravintola  Kymenkartano,  osoite Konsulinkatu 2, Heinola.

Tervetuloa!

 


Onnistunut juhlaseminaari

Matkailuyhdistys vietti 80-vuotisjuhlaseminaariaan maanantaina 18.10.2021 Heinolan WPK:n talon upeissa puitteissa. Matkailuyrittäjä Saimi Hoyer totesi paikalle tullessaan, että elämys oli kuin olisi tullut Italiaan. Esityksessään sienestäjäksi esittäytynyt Saimi Hoyer korosti yhteistyön ja ”rihmastoitumisen” merkitystä. ”Kysy, jos et itse osaa ja kuuntele. Keksi, kokeile ja yritä.”

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarilta tuli juhlaan videotervehdys hänen ollessaan virkamatkansa takia estynyt saapumaan paikalle. Ministeri painotti viestissään matkailun kehittämisessä yhteistyötä alueen toimijoiden kesken.

Juhlassa Suomen Matkailijayhdistys ry palkitsi puheenjohtaja Jari Niemen kultaisella ansiomerkillä. Kunniapuheenjohtaja Kalle Saarelman kaksoistyttärten Kaisa Niemen ja Maija Häyrysen lahjoittaman 1000 euron stipendin Kalle Saarelman rahastoon lahjoitti tyttärentytär Kirsti Hietaranta.

Tilaisuuden juontajana toimi näyttelijä Jaana Saarinen.

___________________________________________________________________

Itä-Hämeen matkailuyhdistys mukana Yhdessä enemmän 2021-messuilla

Tervetuloa messuille! Messupaikkana on Vierumäki Areena 18.-19.9. klo 10 – 16 ja näytteilleasettajia lähes 100 eri toimialoilta. Messuilla mukana on vuoden 2018 messuihin verrattuna monia uusia yrityksiä.

IHMY:n osasto on nro 4 ihan siinä sisäänkäynnin lähellä. Osastolla on yhdistyksen jäsenten lisänä Koulutuskeskus Salpauksen oppilaita. Messut toimivat  heille työharjoittelupaikkana.

Jos sinulla ei ole vielä yhdistyksemme historiikkiä, voit hankkia sen messuilta 25 euron tarjoushintaan.

 

——————————————————————————————————————————

Yhdistyksen kesän 2021 retkiä

Retket voit varata suoraan Heinolan Travelin nettikaupasta

https://shop.heinolatravel.fi/fi_FI/kesakalenteri

Tervetuloa mukaan!

Itä-Hämeen Matkailuyhdistyksen historian ensimmäinen Matkailulehti Visit Itä-Häme on ilmestynyt.

Lehteä on painettu 18.000 kpl ja se on jaettu Hartola, Heinolan, Sysmän, Pertunmaan ja Vuolenkosken talouksiin. Lisäksi lehti on jakelussa Nelostien ja Viitostien liikenneasemilla, kuntien aulatiloissa ja joidenkin yhteistyökumppanien tiloissa Itä-Hämeen alueella.

Voit lukea lehden myös tämän linkin kautta.

https://www.expressmagnet.eu/pub/19/visititahame_high/

Matkailuyhdistyksen 80-vuotinen historia yksissä kansissa

Itä-Hämeen Matkailuyhdistyksen historiikki on valmistunut. Teos on jo nyt tutustuttavissa Suomalaisessa Kirjakaupassa ja tilattavissa 30 euron hintaan alla olevasta Heinola Travelin hallinnoimasta verkkokaupasta.

Keskiviikkona 3.3. kirja tulee myyntiin myös AinoMariaan sekä myöhemmin kesällä myös Siltasaareen ja Harjupaviljongille.

Ohessa linkki kauppaan ja tuotteeseen:

https://shop.heinolatravel.fi/fi_FI/ajankohtaista/matkailun-tukipilari-ita-hameen-matkailuyhdistys-80-vuotta-kirja

——————————————————————————————

Itä-Hämeen Matkailuyhdistyksen (IHMY) lehden nimeksi Visit Itä-Häme

Toukokuun alkupuolella ensimmäisen kerran ilmestyvän Itä-Hämeen matkailulehden nimeksi on valittu Visit Itä-Häme. Logon on suunnitellut K-Systemsin Päivi Kaikkonen.

Nimestä järjestettiin kilpailu, johon saapui 12 ehdotusta. Nimi valikoitui kuitenkin yhdistyksen hallituksen keskuudessa tehdyn esityksen perusteella.

Yhdistys julkaisee 6.5.2021 postin jakamana yhdistyksen kautta aikain ensimmäisen matkailulehden, jonka tuoton yhdistys käyttää täysimääräisesti toiminta-alueensa matkailun kehitystyöhön.

————————————————-

Suomen Urheiluopisto valittiin matkailun vuoden 2020 huippukohteeksi

Heinolan Vierumäellä sijaitseva Suomen Urheiluopisto on valittu ensimmäisenä hämäläisenä matkailukohteena Suomen matkailun Vuoden huippukohteeksi.

Valinnan suorittanut Suomen Matkailijayhdistys ry (SMY) perustelee valintaa valtavan murroksen taitavalla haltuun ottamisella. Huippukohteen valintakriteerinä on se, että kohde luo uutta ja toimii esimerkkinä myös muille matkailualan toimijoille ja yrityksille.

Alueen päätoimijaksi tullut Keele Oy / ST1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen teki jopa 20 miljoonan euron suuruisiksi paisuvista investoinneista päätökset ja aloitti välittömästi työt. Kaikkiaan kokonaisuuden haltuunotto vaatii reilusti yli 30 miljoonaan euroon kasvavaa pääomittamista tai lainoittamista.

Urheiluhalli sai jo vuoden 2020 aikana uuden ilmeen. Uuden vastaanotto- ja ruokalatilan

rakentaminen oppilasasuntolasta hotellitasoiseksi peruskorjattavan Ilkan kylkeen käynnistyivät ja parasta aikaa suunnitellaan myös jäähallien sekä Pihkalan majoitus- ja kokoustilojen täydellistä remonttia.

”Tällaisena aikana todella vahva matkailun eteen tehty panostus herättää suurta kunnioitusta laajemminkin. Vierumäki on ollut Päijät-Hämeen matkailun veturi ja nyt valmistuneen strategian tiukka toteuttaminen on todella hieno asia. Veturi on matkalla takaisin huipulle”, sanoo SMY:n puheenjohtaja Marja Tiittanen.

”Olemme kiitollisia kunniasta ja otettuja erityisesti siitä, että uusi strategiamme on saanut huomiota.

Me uskomme, että nyt on oikea aika panostaa, jotta olemme valmiina, kun pitkään jatkunut poikkeuksellinen markkinatilanne matkailussa normalisoituu. Vierumäen juuret ovat urheilussa ja

liikunnassa. Niiden päälle on hyvä rakentaa tulevaisuuden matkailupalveluita ja yhdistää niihin Vierumäen upea ja ainutlaatuinen luonto sekä vahvat perinteet”, kommentoi Vierumäki -yhtiöiden toimitusjohtaja Peter Gabrielsson.

Suomen Matkailijayhdistys ry:n aiempia valintoja Kotimaan matkailun huippukohteiksi ovat mm. Kotkan Merikeskus Vellamo (2008), Mäntyharjun Taidekeskus Salmela (2010), Turku Touring Oy ja Turku 2011 -säätiö (2011), Mäntän Serlachius-museo (2015), Imatran ajot (2016), Punkaharjun Valtionhotelli (2017), Ranuan eläinpuiston (2018) ja Sahalahti (2019). Valinta tehdään SMY ry:n jäsenyhdistysten esitysten pohjalta.

Esityksen huippukohteesta SMY:lle teki Itä-Hämeen Matkailuyhdistys (IHMY).

—————————

HMY:n hallitukseen lisää yrittäjäjäseniä

Itä-Hämeen Matkailuyhdistyksen vuosikokous valitsi hallitukseen kolme uutta yrittäjäjäsentä.

Valituksi tulivat Sysmässä ja Hartolassa matkailuyrityksiä pyörittävä Jukka Kosonen sekä Heinola Travelin yrittäjä Elina Hynninen ja Cronins Casthausen ja Casinon yrittäjä Marika Cronin.

Uutena hallitukseen valittiin myös Hartolan kunnan edustajana vapaa-aikapäällikkö  Anna-Maija Muurinen.

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa seuraavat kaksi vuotta emerituspäätoimittaja Jari Niemi ja hallituspaikan uusivat Sysmän kunnan edustajana  matkailu- ja markkinointineuvoja Raija Hänninen ja Tähti Invest Oy:n yrittäjä Marko Latvanen. joka valittiin hallituksen järjestäytymiskokouksessa jatkamaan varapuheenjohtajana. Sihteerinä jatkaa viestintäpäällikkö Marja-Leena Ahtiainen. Hän toimii IHMYN edustajana Suomen Matkailijayhdistyksen hallituksessa.

Hallitus perusti Kalle Saarleman rahaston rinnalle yhdistyksen toisen kunniapuheenjohtajan Asko Alhon nimeä kantavan rahaston. Saarelman rahastosta jaetaan stipendejä matkailualan opiskelijoille ja Alhon rahastosta muun muassa omarahoitusosuuksia matkailun leaderhankkeisiin.

———————————

Itä-Hämeen Matkailuyhdistys (IHMY) julkaisee 6.5.2021 postin jakamana yhdistyksen kautta aikain ensimmäisen matkailulehden, jonka tuoton yhdistys käyttää täysimääräisesti toiminta-alueensa matkailun kehitystyöhön. Kolmen viime vuoden aikana IHMY on mm. kouluttanut alueelleen 15 matkailuopasta, suunnitellut useita matkailupaketteja sekä tukenut merkittävällä summalla Lahti Regionin hallinnoimaa Lähilomien väylä -hanketta.

…………………………………….

Itä-Hämeen Matkailuyhdistys järjestää matkoja kotimaahan ja ulkomaille.

Tämän vuoden matkat peruuntuivat lähes kaikki vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Menemme toiveikkaina kuitenkin kohti uutta vuotta, ja suunnittelemme ensi vuodelle taas matkoja. Kun ohjelma on valmis, lisäämme sen tänne ja samat matkatiedot löytyvät myös facebook-sivuiltammerItä-Hämeen Matkailuyhdistys oli mukana Tampereen kotimaan matkamessuilla 22.-24.4. Heinolan kaupungin osastolla. Kesäteatterin tämän kesän komedian Flirttikurssi 55+ ohjaaja Sari Siikander ja IHMY:n puheenjohtaja Jari Niemi houkuttelivat väkeä osastolle myös näyttelijä Ilmari Saarelaisen kuvaa hyödyntäen.